Alina ei halunnut aloittaa koripallon harrastusta koulun joukkueessa syyskuun alussa, koska pojat ja tytöt pelaavat samassa joukkueessa. Tuolloin hän mainitsi suostuvansa pelaamaan koripalloa vain tyttöjen joukkueessa. No, tänään lauantaina kävimme JCC-keskuksessa (The Jewish Community Center), jossa 3-5 luokkalaisille tytöille on tarjolla koripalloa. Alina oli jo etukäteen maininnut, ettei välttämättä ala pelaamaan koripalloa, mutta hänen kielteinen päätös tuli minulle silti paikanpäällä yllätyksenä. Olen Alinan puolesta harmissani, ettei hän halua aloittaa mitään harrastusta täällä USA:ssa ollessaan, mutta minkäs teet. Hän kuitenkin harrasti koripalloa Suomessa 1,5 vuotta ennen muuttoamme tänne, joten uskoin hänen jatkavan harrastustaan myös täällä. Aarnolla sen sijaan alkaa huomenna koripallon harrastus ja shakkikerho. Tämän lisäksi hän menee marraskuun lopussa luistelukouluun. Aarnolla on sitten harrastuksia Alinankin edestä.
Asuinalueemme nimi on Squirrel Hill, jos en ole tullut sitä aikaisemmin maininneeksi. Tällä alueella on useita juutalaisyhteisöjä ja heillä on paljon yksityiskouluja ja -keskuksia. JCC-keskukseen voi kuka tahansa mennä jäseneksi uskontokannasta riippumatta. Siellä on tarjolla paljon harrastusaktiviteettejä sekä aikuisille että lapsille. Vuosittainen jäsenmaksu on korkea, mutta vastaavasti keskuksen fasiliteettejä jäsenet saavat käyttää ilmaiseksi. Jotkut harrastukset, kuten esimerkiksi lasten koripallo, on kaikille avoin, mutta keskukseen kuulumattomilta harrastusmaksut ovat korkeammat.
Kävin Antonin kanssa perjantaina bussilla keskustassa, kun hänellä ei ole perjantaisin päiväkotia. Reissu oli mukavaa vaihtelua päivärytmiini. Vaihteeksi sain jotain muutakin ajateltavaa kotitöiden ja lasten kaitsimisen lisäksi. Välillä on tuntunut, että seinät kaatuvat päälle ja hermot menee, joten pitänee useamminkin käydä kodin ulkopuolella. Ehkäpä otan perjantain keskustavierailut Antonin kanssa tavaksi. Edestakainen bussimatka maksaa vain 2,5 $, joten matkan hinta ei ainakaan päätä huimaa. Vierailimme Pittsburghin historiallisessa museossa, jossa on mm. urheilumuseo. 1. kerroksen vierailu sujui Antonin kanssa vielä hyvin, mutta toisessa kerroksessa Antonia alkoi pelottamaan. Kaiuttimista tuli historiallisia urheiluselostuksia ja tv-ruuduissa pyöri vanhoja pelejä. Tämän johdosta vierailumme jäi puolittaiseksi, mutta näimme mm. ruostumattomasta teräksestä 30-luvulla valmistetun auton ja 90-luvulla kunnostetun raitiovaunun. Täällä on käynyt, kuten Suomen Turussa eli raitiovaunuliikenne on lopetettu 50-60 lukujen tienoilla.
Tämän päivän lehdessä oli artikkeli, että USA:n työttömyys on korkeampi kuin kertaakaan vuoden 1983 jälkeen. Lokakuussa työttömiä oli 10,2 %, mutta Pittsburghissa vain 8,1 %. Joka tapauksessa kaupoissa on jatkuvasti alennusmyyntejä. Esimerkiksi huonekaluja myydään puoleen hintaan ja villamattoja 1/3 hintaan. Kesävaatteita löytyy parhaimmillaan yli 80 % alennuksella ja talvivaatteitakin on jo alennettu, vaikka talvi ei ole vielä edes näyttäytynyt. Nyt jos koskaan kannattaa tehdä "edullisia" ostosmatkoja Yhdysvaltoihin, kun vielä dollarin kurssikin on alhainen. Tervetuloa vierailemaan USA:ssa!
Kyllapa oli hauskaa luettavaa!!! Ihana blogi! Hihittelin yksikseni, silla olin jo unohtanut monet yksityiskohdat, miten alussa kaikki oli niin vaikeaa.
VastaaPoistaTerveisia Teksasista!!!
M-K, kiitos kommenteista! Ne piristävät blogin kirjoittelua. On kiva huomata, että blogiani lukevat muutkin kuin sukulaiset ja ystävät.
VastaaPoistaP.S. Teillä on valtavan upea koti.