torstai 13. toukokuuta 2010

Kansallispuku

Yläkerran pojilla on opinnot nyt ilmeisesti suoritettu. Eilen oli sen verran railakkaat ja ennen kaikkea äänekkäät juhlat. Ennen juhlien alkamista meidät toivotettin myös tervetulleiksi, mutta jättäydyimme pois, koska Alinalla oli koulun juhla. Iltaa kohden meno parani ja yläkerran vierailijoilla kuulosti naurusta päätellen olevan hauskaa. Stereot pauhasivat Alinan huoneen yläpuolella. Alina oli käärmeissään, kun ei jumputuksen takia saanut nukutuksi. Viimein hän laittoi korvatulpat korviinsa ja tyynyn pään päälle nukahtaakseen. Aamulla oli hiljaista, mutta muutama parvekkeelta pudonnut tupakantumppi ja kertakäyttöastia muistutti pihalla eilisistä juhlista.

Jos jääkiekon SM-liigassa saatiin tänä vuonna yllättävä mestari runkosarjan kuudennelta tilalta, niin samaa on todettava NHL:n itäisen konferenssin loppuottelusta. Itäisen konferenssin mestari kohtaa myöhemmin läntisen konferenssin voittajan ja nämä kaksi joukkuetta pelaavat sitten Stanley Cup:sta. Montreal pääsi viimeisenä eli kahdeksantena joukkueena mukaan itäisen konferenssin jatkopeleihin. Ensin he pudottivat 1. joukkuueen eli Washingtonin jatkosta ja tekivät eilen saman Pittsburghin joukkueelle, joka oli itäisen runkosarjan neljäs. Konferenssin finaalissa Montreal kohtaa runkosarjan 6. (Boston) tai 7. (Philadelphia) tulleen joukkueen. Jatkopelien tuomarointi on poikennut täysin runkosarjan peleistä. Nyt pieninkin rike on vihelletty. Älytöntä, että alkusarjassa vastustajaa sai telota nyrkillä tai mailalla mielensä mukaan, mutta jatkopeleissä pienestäkin hipaisusta joutuu jäähylle. Ai niin, USA:n MM-kisojen tappiosta Suomelle ja jäämisestä putoamissarjaan ei ollut paikallisessa sanomalehdessä mitään mainintaa. USA:n häviöstä Tanskalle sentään kirjoitettiin muutamalla virkkeellä

Meidän läheiselle kauppakadulle (Murray Ave) avattiin alle 7-vuotialle tarkoitettu sisäleikkipaikka (My Little Outback). Kävin Antonin kanssa katsastamassa paikan ja ainakin Anton viihtyi leikkipaikassa hyvin. Kaikki on uutta ja hintakin oli kohtuullinen (8 $). Lisäksi leikkipaikassa ei ollut mitään aikarajaa ts. siellä saa leikkiä niin kauan kuin jaksaa. Olin Antonin kanssa päiväsaikaan liikkeellä ja muita lapsia oli vähän, joten Anton sai välillä leikkiä ihan yksikseen. Lisäksi leikkipaikassa oli koko ajan kaksi ohjaajaa. Ehkä heillä oli tekemisen puutetta, kun heidän toimintansa meni huvittavuuden puolelle. He kulkivat lasten perässä ja korjasivat lasten levittämiä leikkitarvikkeita paikoilleen. Lisäksi toinen ohjaaja desinfio rätillä leikkitarvikkeita vähän väliä. Viime vuoden keväällä Espoon HopLop:ssa ei näkynyt juurikaan ohjaajia puhumattakaan siitä, että joku olisi ollut jatkuvasti desinfioimassa paikkoja. Joka tapauksessa Anton oli varsin tyytyväinen ja haluaa pitää syntymäpäiväjuhlansa ko. paikassa sunnuntaina 23. päivä. Kokoonnumme ensin meidän kotiin juhlistamaan Antonin 4-vuotispäivää ja matkaamme sitten sisäleikkipaikkaan. Kuten kuvista näkee, niin Anton sentään käytti suojalaseja rakennuspuuhissa toisin kuin moni paikallinen rakennusmies tekee.



Alinalla oli eilen Pittsburghin ala-asteiden kultturijuhlat ja näytös. Vierasmaalaisilla oppilailla oli mahdollisuus pukeutua kotimaan juhla-asuun ja käydä lavalla näyttäytymässä. Ohjelmaan kuului musiikkia ja esityksiä. Alina ainakin erottui kansallispuvussa edukseen. Hyvä näin, koska puvun hankkimiseksi oli nähty paljon vaivaa. Mummo hankki puvun Suomesta ja postitti sen silitettynä Alinalle. Itsekin täytyy myöntää, että Munsalan-puku sopi Alinalle hyvin. Toivottavasti äitini vain ei pahastu kuvien perusteella, että Alinalla ei ollut käytössä kirkkaansinistä päänauhaa.



1 kommentti:

  1. She looks delightful! Thanks, now how about a translation into American?
    Sharon

    VastaaPoista