sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vappupiknik

Meillä oli lauantaina mukava vappupiknik läheisessä puistossa. Vaimo lähetti alkuviikosta piknikkutsun muutamalle tuntemalleen suomalaiselle. Kutsua oli lähetetty eteenpäin ja meitä kokoontui noin 25 yhteiselle vappupiknikille. Kolmea lukuunottamatta kaikki olivat suomalaisia, joskin nämäkin kolme olivat suomalaisten puolisoja. Yksi amerikkalaisista puolisoista meni täysin suomalaisesta, koska hän oli ainoana pukeutunut aiheen mukaisesti teekkarilakkiin. Jokainen toi tullessan jotain syötävää ja juotavaa, joten tarjoilua oli yllin kyllin simasta tippaleipiin ja munkkeihin. Kaksi suomalaista ilmoitti vaimolle vielä lauantaina, etteivät pääse mukaan piknikille. Olivat kuulemma olleet aattona juomassa vappukeittoa ja eivätkä olleet omien sanojensa mukaan edustuskelpoisia. Toisaalta Vapunpäivänä ei tarvitse olla edustuskelpoinen.

Sää oli vähintäänkin täydellinen. Vielä perjantain säätiedotuksessa lauantaille luvattiin sateita ja ukkosta, mutta uhkien sijaan saimme nauttia sekä aurinkoisesta että lämpimästä vappusäästä. Lämpötila oli reilusti yli 25 astetta. Olut vain ehti lämmetä liian nopeasti ennen kuin tölkki oli tyhjä. Alkoholin julkinen nauttiminen on kiellettyä, mutta olimme sopivasti katveessa tiehen (ja poliisiautoihin) nähden. Puistossa on vuokrattavana myös katoksellinen piknikpaikka, josta kaupunki veloittaa 75 dolloria ja lisäksi 50 dollaria, jos paikalla haluaa nauttia alkoholijuomia. Katos oli varattu, mutta toisaalta vappupiknikillä istutaan useimmiten nurmikolla.




Vaimo tilasi postimyynnistä ruisleipää. Hän oli lukenut E:n blogia ja sai tietää New York:ssa olevan leipomo, joka valmistaa tilauksesta "reissumiestä". Toimitusaika oli pitkä, joten aloin itse epäilemään leivän tuoreutta. Vaimo sai maanantaina sähköpostitse lähetysvahvistuksen ja leivät olivat meillä perillä perjataina aamulla. Kyse olikin jälkiuunileivästä, joten sen säilymisen tai tuoreuden kanssa ei ole ongelmia. Lisäksi suolaa on käytetty leivän valmistuksessa enemmän kuin tarpeeksi, joten eiköhän leivät kuivu ennen homehtumista. Joka tapauksessa leivät tulivat tilauksesta (kirjaimellisesti) juuri vappupiknikiä ajatellen.

Anton on puhunut päiväkotiystävästään Michaelista monta kertaa ja sain viimein sovittua pojille yhteisen tapaamisen. Anton sai kutsun ystävänsä kotiin. Ystävän koti sijaitsee päättyvän kadun varrella ja kadulle päin ei huomaa talon valtavaa takapihaa. Näillä seuduin pääasiassa 1900-luvun alkupuolella rakennetut talot ovat lähekkäin ja pihat ovat pieniä. Nykyiset rakennusmääräykset tuskin sallivat paloturvallisuuden takia rakentaa taloja vain metrin etäisyydelle toisistaan. Ystävän vanhempien talon takapihalle saisi rakennettua väljästi kaksi samankokoista taloa (noin 400 neliötä). Perheen lapsilla on ainakin missä temmeltää. Takapihan perukoilla on valtava leikkiteline, jossa on mm. roikkumistangot, torni ison liukumäen kera ja kolme keinua. Antonin lisäksi minäkin oli kateudesta vihreä. Anton oli myös innoissaan pesäpallomailasta (Batman), eikä olisi millään halunnut lähteä takaisin kotiin. Hänen mielestään Alina ja Aarno olisivat aivan hyvin voineet odottaa kotona ulko-oven takana koulusta päästyään.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa kuulla että vinkki leivän tilaamisesta on löytynyt blogini kautta. Itse en ole koskaan tilannut leipää ko. leipomon kautta vaikka olen itse leipurit tavannut. Ystäväni kehui leipää kyllä ihan syötäväksi kun heille sitä laatikollinen ilmestyi oven taakse. Nyt on kyllä ruisleipävarannot ihan lopussa mutta taidan ensi viikolla tarttua taas toimeen ja tehdä itse uutta ruisleipää, nam!

    Kyselit aikaisemmin vinkkejä helpoista usalaisista arkiruuista, jotka olisivat myös lasten mieleen. Itse kokkaan aika paljon kasvisruokaa, koska perheen yksi jäsen on kasvissyöjä. Monesti ruoat ovat myös enemmän suomalaisia kuin usalaisia.

    Kokeile vaikka risottoa, laita risottopohjan sekaan sellaista höystettä, josta teidän perhe tykkää (jauheliha, tonnikala, herkkusienet, mitä ikinä tulee mieleen). Mac´n´cheese on mielestäni aika pahaa valmispurkissa ostettuna. Itse kuitenkin helppoa tehdä kun keittää pastan ja ostaa jotain makoisaa juustoa tai vaikka paria erilaistakin ja laittaa sekaan. Itsetehty pizza on aina hyvää ja melko nopeaa tehdä ja siitäkin saa ihan terveellisen kun miettii mitä laittaa täytteeksi. Wokki on myös nopeaa ja hyvää. Sipulia ja öljyä pannuun, kasvissekoitus ja vaikka katkarapuja perään. Aasialaishyllystä nuudelia, keitä ne kasvisliemikuution kanssa, heitä pannulle kaiken muun kanssa, mausta ja nauti.

    VastaaPoista
  2. Leipä oli ihan hyvää. Aika arvokasta, kun 32 leipää maksaa 36 taalaa kotiinkuljetettuna, mutta ehdottomasti kokeilun arvoista.

    Olen toisinaan tehnyt pizzaa, mutta Costco:n juustopizza on viime aikoina ollut lasten suosiossa. Pääsen vähemmällä vaivalla laittamalla valmiin pizzan uuniin lämpiämään. Lisäksi pizza on niin suuri, että siitä riittää myös seuraavaksi päiväksi.

    Toi wokki oli hyvä idea, kiitos. Alkuaikoina Alina ja Aarno halusivat käydä ulkona syömässä nuudeleita, joten taidanpa valmistaa sitä lähiaikoina. Jauheliharisotto kuulostaa myös hyvälle.

    VastaaPoista