perjantai 15. tammikuuta 2010

Meksikoon

Alina ja Aarno saivat rehtorilta luvan olla poissa koulusta 4 päivää ensi viikolla, kun lähdemme huomenna lauantaina lomamatkalle Meksikoon. Koulusta lähetettävä informaatio on aika niukkaa. Tarkoitan informaatiota, joka koskee lapsen koulunkäyntiä, tulevia tapahtumia jne. Kaiken maailman markkinointiesitteitä tuleekin sitten sitäkin enemmän. Tänään koulusta tuli kaavake donitsien tilaamista varten. Toisinaan tulee "Market Day" --tilauslomakkeita ja joskus ihan vain muuta mainontaa koulunjälkeisistä aktiviteeteistä (maksullisia). "Market Day" -lomakkeilla voi tilata kotiin ruokaa - erilaisia ruoka-annoksia.

Eräs yhteyshenkilö lähettää sähköpostia säännöllisesti, mutta tämäkin viestintä koskee vain vanheimpain kokouksia tai ylipäätään informaatiota tilaisuuksista, joihin vanhemmat voivat osallistua. Alinan ja Aarnon opettajilta ei ole tullut juurikaan viestejä koulukansion mukana lukuunottamatta kotitehtäviä. Alinan matematiikan opettaja kylläkin ilmoittaa tulevista matematiikan kokeista sähköpostilla paria päivää etukäteen. Rehtori ei itse välittänyt meille tietoa hyväksytystä loma-anomuksesta, vaan koulun soisiaalityöntekijä vastaamalla vaimon lähettämään sähköpostiin. Vaimo oli lähettänyt sähköpostia (minun lähettämäni kirjeen lisäksi) rehtorille ja sosiaalityöntekijälle Aarnon poissaoloista sekä tulevasta lomamatkastamme.

Koulun sosiaalityöntekijälläkin voisi olla toisenlainen toimenkuva, kuin oppilaiden poissaolojen seuraaminen. Toki hänen työhönsä kuuluu oletettavasti paljon muutakin. Ehkä vielä turhanpäiväisempi tehtävä on pankin työntekijälle, joka skannaa ihmisten maksamia shekkejä. Pankin sähköisessä tiliotteessa näkyy aina maksamme shekit skannattuina. Toisin sanoen kopio kirjoittamistamme shekeistä. Eikö pelkästään maksunsaaja, summa ja päivämäärä riittäisi todentamaan maksusuorituksen?

Meillä on herätys huomenna aamulla klo 04:15. Eija vie uudella autollaan (VW Golf) meidät bussibysäkille, josta bussi vie lentokentälle. Lentokone lähtee klo 07:50 ja meillä on lentokoneen vaihto Atlantassa. Vaihtoaikaa on miltei 4 tuntia. Saavumme Cancuniin iltapäivällä, jossa appivanhemmat odottavat meitä. Kun he saivat tietää meidän matkastamme, he päättivät tulla meidän kanssa samaan lomakohteeseen ja varasivat itselleen 3 viikon matkan. He matkustivat Cancuniin jo tiistaina ja heillä oli yksi vaihto Amsterdamissa. Odottavat varmasti lastenlasten jälleennäkemistä malttamattomina. Toivottavasti hotelliltamme on internet-yhteys, jotta saan kirjoitettua matkakuulumisiamme blogiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti