torstai 4. maaliskuuta 2010

Batman

Pitkästä aikaa täällä paistaa aurinko. Maanantaihin asti on odotettavissa aurinkoa ja samalla päivälämpötilat ovat selvästi plussan puolella. Ilmassa on selvästi kevään merkkejä. Linnut ovat alkaneet jo visertää ja illat ovat valoisempia. Lunta on vielä paljon. Lämpötilan noustessa lumi alkaa sulaa ja tämän seurauksena on odotettavissa tulvia. Meidän asuntoalue ei tule tulvimaan, koska asumme mäen laella, mutta jokien varsilla tulee varamasti olemaan ongelmia. Runsaiden lumisateiden takia sulamisvettä tulee olemaan paljon.

Osa kiinteistön omistajista ei ole edelleenkään puhdistanut jalkakäytäviä lumesta kiinteistöjen edustalta. Syitä voi olla useita. Esimerkiksi huonokuntoisille ja sairaille ihmisille lumen luonti on raskasta. Vaikka jalkakäytävät olisivatkin kulkukelpoisia, on kaupungin kunnossapito tehnyt risteysalueille valtavia lumikasoja. Toisin sanoen jalkakäytävä päättyy lumikasaan ja kävelijöiden on siirryttävä ajotien puolelle kävelemään. Näin ollen vaimo on vienyt Antonin aamuisin bussilla päiväkotiin. Bussipysäkki on talomme edustalla kadun toisella puolen ja bussi vie suoraan yliopistolle. Minä olen vastaavasti hakenut Antonin autolla, mutta tällä ja viime viikolla olemme kävelleet jo kolmesti kotiin. Anton on ollut aikaisemmin laiska kävelemään ja ensimmäisellä kerralla hän sanoi jo 50 metrin kävelyn jälkeen, ettei jaksa enää. Sain kannustettua hänet jatkamaan kävelyä pienellä lahjonnalla ja muina kertoina käveleminen on sujunut reippaasti ilman lahjontaakin. Kotimatka kestää 45-55 minuuttia Antonin kävelyvauhdista riippuen. Rattaat ovat saaneet odottaa kotona lumien sulamista, mutta ehkä lumien sulattuakin tulemme jatkamaan kävelyharrastustamme.

Olen käynyt kaksi kertaa uimassa Antonin kanssa päiväkodin jälkeen. Yliopiston uima-allas on viereisessä rakennuksessa. Anton muistutti sekä eilen että tänään haluavansa mennä uudestaan uimaan suoraan päiväkodista. Hänen mielestä uimisen jälkeen oli kiva syödä banaania ja Batman välipalaa (amerikkalainen nimitys makeisista). Oikeastaan tuo viimekertainen Batman välipala taitaa olla enemmän Antonin mielessä kuin itse uinti. Ainakin sitä hän on muistellut. Anton on ylipäätään aikamoinen Batman friikki. Viime kerralla kirjastosta löytyi yksi Batman kirja ja sitä on luettu iltasaduksi lähes joka ilta. Hän katselee Nintendo pelin mainoksesta Batman legoja päivittäin. Harmi vain, että Batman legot ovat poistuneet jo markkinoilta, mutta laitan niistä vielä jossain vaiheessa ostoilmoituksen jollekin kirpparipalstalle. Lisäksi Antonilla on Batman t-paita, jota hän pitää pitkähihaisen paidän päällä toistuvasti. Paita on välillä pesussa, mutta heti seuraavana päivänä hänen on saatava se jo ylleen.

Alinan ja Aarnon karateharrastus on ollut opettavaista. Siellä opetetaan hyviä käyttäytymissääntöjä. Lisäksi siellä on toistuvasti korostettu, että omaa suoritusta saa kehua, mutta vastaavasti se ei oikeuta missään olosuhteissa toisen suorituksen aliarvioimiseen tai haukkumiseen. Varsinkin meidän lasten osalta tämä on ollut hyvä neuvo ja vaimo on muistuttanut siitä lapsia. Alinalla on ollut tapana sanoa pikkuveljelleen mm. koululäksyistä: "Et sinä edes osaa". Aarnon kannalta tämä ei varmasti ole kovinkaan kannustavaa. Alina vain ei aina huomio, että hän on 3 vuotta Aarnoa vanhempi. Viime harjoituksessa lapsille annettiin myös äärimmäisen hyvä neuvo, jos lapsi kadottaa vanhempansa. Eksyttyä ei kannata kääntyä kenen tahansa ventovieraan aikuisen puoleen, vaan hakeutua toisen lapsen äidin luokse. Äiti, jolla on lapsi mukana, on turvallisin apu ja tälläinen henkilö varmasti osaa auttaa vanhempien löytämisessä. Ilmiselvä asia, jota itse vain en ole tullut aikaisemmin ajatelleeksi.

1 kommentti:

  1. Hei, tosi hyvä neuvo tuo toisen lapsen äidin luo hakeutuminen. Täytyykin ottaa käyttöön!

    VastaaPoista