lauantai 6. maaliskuuta 2010

Lumirenkailua


Teimme tänään retken läheiseen laskettelukohteeseen (Seven Springs). Se on noin tunnin ajomatkan päässä ja rinteiden pituus vastaa suurinpiirtein Vuokatin rinteitä Suomessa. Sää oli täydellinen. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja ilma oli tyyni. Parkkialue sijaitsi rinteiden lähellä (noin 500 metriä), mutta tästä huolimatta rinteiltä oli bussikuljetus. Koulubussi kuljetti meidät rinteiden alapäähän. En ole aikaisemmin ollut koulubussin kyydissä, joten nyt ainakin tiedän minkälaisella kyydillä Alina ja Aarno tekevät koulumatkoja.

Kävimme laskemassa mäkeä lumirenkailla (snow tubing) ja kivaa oli. Alaikäraja oli 4 vuotta. Vaikka Anton täyttää vasta kesäkuun 1. päivänä 4 vuotta, niin otimme hänet mukaan rinteeseen. Jokaisella oli oma rengas, mutta lasku oli mahdollista tehdä jopa kuuden renkaan ryhmissä. Tein ensimmäisen laskun Antonin kanssa yhdessä. Hän oli aivan täpinöissään. Vauhdin kiihtyessä ilme muuttui vakavaksi ja pian Anton oli kauhusta jäykkänä. Omaa vatsanpohjaa kutitti mukavasti. Alhaalla Antonia kuitenkin nauratti, mutta ehkä se johtui pelkästä helpotuksesta vauhdin pysähdyttyä. Toisen laskun alkaessa Anton alkoi epäröimään ja halusi tulla renkaan kyydistä pois. Alas oli mentävä ja Anton oli peloissaan koko toisen laskun. Loppuajan Anton vietti äitinsä kanssa mäen alapäässä. Minä, Alina ja Aarno sen sijaan nautimme vauhdin hurmsta. Hyvä ilma oli saanut monet muutkin ihmiset liikkeelle, joten omaa laskuvuoroa joutui välillä odottamaan vähän pidempääkin. Laskettelurinteillä ei näyttänyt olevan yhtä kovaa tungosta.

Kävin Antonin kanssa perjantaina jälleen kirjastossa. Mukaamme tarttui tällä kertaa 3 Batman kirjaa ja yksi video. Kirjastokäynnin jälkeen menimme läheiseen lelukauppaan katsomaan legoja. Alkuviikkoina pojat kävivät monet kerrat katselemassa kyseisessä lelukaupassa legoja. Jossain vaiheessa itse aloin jo hävetä käyntejämme, kun emme juurikaan koskaan ostaneet mitään. Jälleen kerran Anton halusi päästä katselemaan legoja ja viime käynnistä oli joka tapauksessa jo kuukausia niin ajattelin, että olkoon menneksi. Lelukaupassa on jotain omaperäistä ja vanhanaikaista. Se on vähän kuin astuisi kauppaan 20 vuotta ajassa taaksepäin. Koimme Antonin kanssa positiivisen yllätyksen nähtyämme ylähyllyllä Batman legosarjan. Hintakin oli kohtuullinen (89,95 $ + verot). Anton on jo pitkän aikaa toivonut Batman legoja ja sovimme, että ostan hänelle synttärilahjan valmiiksi. Synttäreihin on tosin vielä lähes kolme kuukautta.

Kotimatkalla ihmettelin, miten leluliikkeestä saattoi vielä löytyä Batman legoja. Olin ollut jo aikaisemmin yhteydessä Legon asiakaspalveluun täällä USA:ssa ja tiedustellut Batman legojen saatavuutta. Sain ystävällisen vastauksen, jossa todettiin ko. legosarjan poistuneen markkinoilta jo parisen vuotta sitten. Lelukaupan varastot kiertävät ilmeisen hitaasti, kun hyllyiltä löytyy vielä markkinoilta jo ajat sitten poistuneita tuotteita. Saimme toiseksi viimeisen paketin Batmanin autosta. Lelukauppa on hinnoitellut tuotteen mahdollisesti 2-4 vuotta sitten ja hintalappu on pysynyt alusta alkaen samana. Paketissa on lego-osia yli tuhat ja uudet yli 700 lego-osan sarjat maksavat 99 dollaria. Olin aikaisemmin katsonut ebay:stä käytettyjä Batman legoja. Ko. sarjasta pyydetään 199-299 dollaria, joten kyse lienee jo keräilytavarasta. Taidanpa käydä ostamassa sen viimeisenkin paketin ja tuplata lelukaupan kuluneen viikon liikevaihdon. Ehkäpä joku keräilijä maksaisi minulle siitä kaksinkertaisen hinnan.

En halunnut odotuttaa Antonia lahjan saannissa kesäkuulle, joten päätimme yhdessä koota auton. Kyse ei olekaan mistään pienestä rakennussarjasta, vaan autolle kertyy mittaa lähes 50 senttiä. Anton sekä Aarno olivat aluksi innoissaan, mutta kokoamiseen on mennyt minulta tähän mennessä jo 4 tuntia ja pojat ovat leikkineet vanhojen legojen parissa. Olen kokoamisessa vasta puolessavälin. Legopaketin ikäsuositus on 10-14 vuotta, joten Antonilta rakentaminen ei olisi vielä ihan sujunutkaan. Loppujen lopuksi taisin ostaa Batmanin auton sittenkin itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti