tiistai 9. maaliskuuta 2010

Oppilaana

Aarno on alkanut opettaa minulle englannin kielen lausumista. Hänellä oli sunnuntaina luokkakaveri leikkimässä legoilla ja pelaamassa tietokoneella. Juttelin hänen ystävän kanssa, mutta Aarno huomautti minulle kahdesti lausumisestaan: "Ei sitä noin sanota". Ainakin antamani oppi on syksyllä mennyt yhden asian suhteen oikeaan suuntaan, kun silloin autoin Aarnon ääneenlukemista ja lausumista. Nyt Aarno tekee minulle samaa eli ainakin Aarno on oppinut oikaisemaan lausumisvirheitä, joten minä saan olla vuorostaan oppilaana. Eilen illalla iltasadun lukemisestani pojille (Batman) ei tahtonut tulla mitään, kun Aarno huomautti vähän väliä minulle lausumisestani. Antonkin alkoi jo hermostua, kun iltasadussa ei tahdottu päästä eteenpäin. Niinpä Aarno alkoikin lukea meille iltasatua. Aarno lukee jo sujuvasti ja lausuu sanoja kuten paikalliset, mutta pidempien sanojen kohdalla hänenkin on pysähdyttävä vielä tavaamaan. Joka tapauksessa kehitys on ollut huikeaa.

Saimme sunnuntaina Batman auton viimein valmiiksi. Pojat leikkivät sillä vuoronperään. Anton on vähän harmissaan, kun Batman legoukkoa ei tullut paketin mukana ja nyt joku muu hahmo joutuu ajamaan autoa. Legoauto on vahvaa tekoa, mutta tästä huolimatta se on kovassa käytössä ja osat irtoilevat. Legopakettien ikärajasuositukset eivät ole turhia.


Vaimon yliopiston opiskelijoilla on kevätloma tällä viikolla, jonka takia myös Antonin päiväkoti on kiinni. Alinan ja Aarnon kevätloma on vasta maaliskuun viimeisellä viikolla. Harmillista, ettei lasten lomat osuneet samaan ajankohtaan. Toisaalta vaimo ei käytä lomapäiviä koululoman yhteydessä, joten emme ainakaan tee pitkiä lomaretkiä. Tarkoitus on käydä vesipuistossa lomaa edeltävänä viikonloppuna ja mahdollisesti Torontossa loman jälkeisenä viikonloppuna.

Kevät on nyt sitten kait virallisesti saapunut. Lumet sulavat vauhdilla ja päivälämpötila alkaa lähestyä jo 15 astetta. Linnut visertävät iloisesti ja vaimo on jo nähnyt krookusten kukkivan (minä en tiedä kukista mitään). Olin Antonin kanssa läheisessä leikkipuistossa pitkästä aikaa. Näky oli suorastaan kuvottava. Lumen alta on paljastunut kymmenittäin koirien jätöksiä leikkikentän viereisellä koripallo- ja tenniskentällä. Koirien omistajat ovat ulkoiluttaneet lemmikkejään kenttäaitausten sisäpuolella ja antaneet niiden tehdä vapaasti tarpeensa. Toivottavasti nämä koirien omistajat tulevat myös ensimmäisinä pelaamaan koripalloa tai tennistä paskan sekaan. Täällä on tiukat säännöt koirien jätöksien korjaamisesta kadunvarsilta. Koiria ei myöskään saa pitää vapaina. Ohjetaulujen mukaan rikkeestä seuraa 300 $ sakko tai 30 päivää vankeutta. Samat taulut olisi oltava myös näillä kentillä.

Olemme jo hyvän matkaa yli puolenvälin ja ajatus paluusta siintää mielessä. Eräs tuttavamme totesi, että loppuaika menee varmaankin nopeasti ja paluuaika taitaa tulla juuri, kun olette asettuneet. Näin voi olla. Taaksepäin katsottuna aika on aina mennyt nopeasti riippumatta siitä, mitä tekee ja missä oleskelee. Tänne tulostamme tulee perjantaina kuluneeksi (jo) 7 kuukautta, vaikka tämä aika tuntuu paljon pidemmältä. Karkeasti sanottuna 3 ensimmäistä kuukautta oli enemmän tai vähemmän kuherrusaikaa - uutuudenviehätystä. Syksy oli pääasiassa ihana ja lämmin sekä perheen kanssa tuli vietettyä paljon aikaa yhdessä. Tuli nähtyä ja koettua kaikenlaista uutta. Tätä seuraavat kolme kuukautta oli henkisesti rankempaa aikaa. Kotona ei ollutkaan enää niin viihtyisää ilmojen viilennettyä aina pakkasen puolelle. Sisällä on ollut vetoissa ja kylmähköä. Lisäksi iltojen pimetessä emme enää ulkoilleet arki-iltaisin. Tuli koti-ikävä Suomeen. Toisinaan talvikuukaudet olivat aikamoista kärvistelyä ja välillä tulin olleeksi allapäin muuttomme takia. Helmikuun 1.viikonloppuna tuli lunta ja oikeastaan siitä lähtien täällä oleminen on ollut jälleen mukavampaa. Lapset ovat saaneet temmeltää lumessa ja nyt saamme nauttia keväästä. Paluulippuja emme ole vielä hankkineet ja ehkä emme tulekaan niitä hankkineeksi vielä 2-3 kuukauteen. Joka tapauksessa loppuajasta on tarkoitus nauttia ja ottaa ilo irti yhdessäolemisesta ennen paluuta heinä-elokuun vaihteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti