tiistai 2. maaliskuuta 2010

Mielikuvitusystävä

Anton on nauttinut meistä ehkä kaikkein eniten lumesta. Hän on välillä yksin leikkimässä lumella etuovemme edessä, kun ei saa sisaruksistaan leikkikaveria ulos. Sunnuntaina oli mukava seurata hänen leikkejään. Hänen suunsa liikkui koko ajan ja hän selvästikin keskusteli jollekin toiselle henkilölle. Hän leikki yksikseen mielikuvitusystävän kanssa. Heitti lunta ystävän päälle ja antoi kädellä ohjeita. Anton eläytyi kokonaan lumileikkeihinsä. Anton sanoi leikkineensä Aarnon kanssa, kun kysyimme sisällä asiasta. Keskusteltuamme myös Amerikan päiväkodin ystävistä Anton totesi lakoonisesti, että hänellä on vain ystävä ja sekin on Suomessa. Eela on Antonin ystävä Suomessa ja Eelasta hän aina välillä puhuu. Olemme katsoneet tietokoneelta viime kesäisiä valokuvia ja nähdessään ystävänsä valokuvan Anton huudahtaa iloisesti: "Eela!"

Olin Antonin kanssaan eilen jälleen pulkkamäessä. Voi sitä Antonin riemua ja iloa, kun laskimme yhdessä mäkeä alas. Heti vauhdin pysähdyttyä hän sanoi: "Mennään vieläkin". Ei muuta kuin mäki ylös ja uusi lasku. Laskeminen ottaa voimille, kun Anton haluaa olla pulkan kyydissä myös ylämäkeen ja mäen yläosa on jyrkkä.

Autoradiosta tuli nauhoitettuja pätkiä kilpailusta, jonka palkintona oli jääkiekkoliput Penguinsien peliin. Kysymykset olivat hyvin yksinkertaisia. Piti vain nimetä kaupunki. Ensin oli kystty Suomen pääkaupunkia. Okei, se on Yhdysvaltalaisille varmasti vaikea pähkinä purtavaksi. Minäkään en tunne jokaista Yhdysvaltain osavaltiota puhumattakaan niiden pääkaupunkeja. Helpottavampi kysymys oli ollut nimetä jokin Skandinaavinen kaupunki. Kun tämäkin oli vaikea kysymys, piti viimeiseksi nimetä jokin kaupunki Euroopasta. Helposta kysymyksestä huolimatta radionauhoituksessa tuli vastauksena: "hmmm, city in Europe... I don't know". Jääkiekkoliput ainakin jäi vastaajalta saamatta. Ensi kerralla yritän itse päästä langoille.

Jääkiekosta vielä puheenollen, niin sekä naisten että miesten prossimitalit olivat upea saavutus! USA:n ja Kanadan välinen loppuottelu oli jännittävä ja tasainen peli. Itse olin USA:n joukkueen puolella ja toivoin heidän voittavan kultamitalit. Ratkaisu oli kylmäverinen, kun Pittsburghin oma pelaaja (Sidney Crosby) teki jatkoajalla voittomaalin. Poika on vasta 22-vuotias ja jo nyt saavuttanut sekä Stanley Cup -mestaruuden että Olympialaisista kultamitalin. NHL jatkuu tänään mielenkiintoisella ottelulla. Penguins saa tänään vieraakseen Buffalon joukkueen, jonka maalilla pelaa USA:n maajoukkuevahti, Ryan Miller. Juuri häntä vastaan Crosby teki kultaisenmaalin.

Olin ennen sunnuntain loppuottelua vähän remonttihommissa. Tuttavaperheemme remontoi taloa. Kyse ei ole mistään pikkuremontista. Ulkokatto ja -seinäverhous ovat remontin ulkopuolella, mutta muutoin lähes kaikki muu menee uusiksi. Ulkoseiniin tulee kunnon eristykset, lattioihin tulee lämmityskaapelit ja kellarikerrokseen sauna. Minä maalasin yhden makuuhuoneen seiniä. Valitettavasti yksi seinä jäi maalaamatta, kun piti kiirehtiä katsomaan jääkiekon loppuottelua. Joka tapauksessa maalaaminen oli rentouttavaa - terapiaa koti-isän hommille. Pitkästä aikaa pääsin puuhastelemaan ns. miesten hommiin. Perjantaina uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti